Overijse Overlegt: organiseer zelf je toekomstbabbel of toekomsttafel

Kan je niet aanwezig zijn op één van de zes toekomsttafels die we organiseren, of heb je gewoon zin om zelf een toekomsttafel of babbel te organiseren? Dat kan! Neem zelf het initiatief om met je buren, vrienden, vereniging, adviesraad of sportclub een toekomstsessie te doen. Alle dromen en ideeën voor onze gemeente zijn immers heel erg welkom!

Hieronder vind je een leidraad, enkele gesprektips om dit zelf te doen en een verslagformulier. Belangrijk is dat je de verzamelde ideeën doorstuurt naar toekomst@overijse.be.

Wij verwerken ze bij het uittekenen van de toekomstbeelden voor Overijse 2030. Op die manier zorg jij mee voor frisse, wervende ideeën over de toekomst van onze gemeente. Uit die gesprekken haal je ongetwijfeld ook inzichten die interessant kunnen zijn voor jezelf, je buurt of vereniging.

Hoe pak ik het aan?

Om je te helpen om een toekomstbabbel of toekomsttafel goed te laten verlopen, geven we hier een leidraad voor 4 eenvoudige methodieken. Uiteraard kan je ook helemaal zelf je ding doen. Kies vooral een formule waarmee jij graag aan de slag wil gaan en stuur ons ten slotte een verslag of een overzicht van de verzamelde ideeën!

  1. Korte toekomstbabbel met buren, vrienden of collega’s, …(1 tot 3 p - 10 min)
  2. Toekomstbabbel met collega’s, ouders, vrijwilligers…. (4 tot 8 p - 20min)
  3. Toekomsttafel met je vereniging, adviesraad, ouderraad… (6 tot 16p – 30 à 60 min)
  4. Verslag formulier

Deel zeker ook je foto's op sociale media met de hashtag #OverijseOverlegt of stuur ze samen met je verslag door naar toekomst@overijse.be!