De verschillende fases van het traject

Omdat we deze oefening grondig willen doen, nemen we de nodige tijd hiervoor. Het hele traject is ingedeeld in een aantal fases. Zo komen we stapje per stapje dichter bij de nieuwe structuur.

FASE 1: input van de burger verzamelen

We willen weten wat jullie denken over advies (geven) binnen Overijse. Hoe zou dat moeten verlopen? En wat heb jij nodig om zelf advies te geven?

We zijn benieuwd! Daarom wordt er via dit platform én op papier in De Overijsenaar (juli-augustus) een bevraging gedaan. Laat horen wat jij denkt. Al de verzamelde input nemen we mee naar onze volgende fase.

FASE 2: Online kick-offsessies

Eind oktober organiseren we 4 online kick-offsessies. Tijdens deze sessies willen we het hele traject in gang zetten met een heleboel inspiratie en 'goesting'. We luisteren naar andere gemeenten die een gelijkaardige trajecten doorliepen en beginnen al luidop te dromen.

Deze sessies zullen doorgaan op:

  • Vrijdag 23 oktober, van 10:00u - 12:00u

  • Zaterdag 24 oktober, van 14:00u - 16:00u

  • Woensdag 28 oktober, van 20:00u - 22:00u

  • Donderdag 29 oktober, van 16:00u - 18:00u

De sessies werken op basis van inschrijving en loting.

FASE 3: Ontwerpen

Op 21 november zetten we de volgende stap in ons proces in de vorm van een ontwerpsessie. Tijdens deze sessie gaan we onze dromen concreet maken.

Hoe moet een proces van advies geven verlopen? Hoe kunnen we voor verbinding zorgen? Welke structuren zouden er mogelijk zijn? ...

Uiteindelijk willen we tot één of meerdere structuren komen die we zullen gaan testen.

FASE 4: Testfase

Een nieuwe structuur uitdenken is één iets, maar dat wil niet zeggen dat ze ook effectief in de praktijk goed werkbaar is. De enige manier om daar achter te komen, is testen. Daarom voorzien we in het voorjaar van 2021 de nodige tijd om alles uit te proberen en bij te sturen waar nodig. En zo hopen we tot een nieuwe structuur te komen waarmee we weer gelanceerd zijn.